dimecres, 1 de juny del 2005

El Llibre Solidari al Congres dels Diputats (Madrid)



El passat dimarts dia 24, vàren esser rebudes al Congres dels Diputats, les dues úniques penyes Candidates a Organitzar la XXX Trobada Mundial de 2006, Jordi Abellán (Sitges) i Jaume Guixà ( Mil·lenni), acompanyats pel Regidor d´Esports de Sant Cugat, F. Xavier Cortés i Francesc Morera, Vicedegà del Col.legi de Disseny Gràfic de Catalunya, així com també el delegat de Madrid en el Consell Consultiu de Penyes, Edmundo Bazo.

L’acte previ al dinar de treball, va servir per a explicar el desenvolupament de la confecció del Llibre Solidari de les Penyes del Barça, nascut al Fòrum Universal de les Cultures 2004, fruit del qual va ser realitzat el Calendari Mil·lenni 2005. Es van adherir amb la seva signatura els Diputats Joan Antoni Durán i Lleida i Sánchez Llibre (Unió Democràtica), Carmen Chacón (Partit Socialista Catalunya) i els periodistes acreditats de La Vanguardia i Avui, així com el President de la recent constituïda Penya del Congres, Martín García (RTVE).

Durant el dinar, es van sumar al Llibre, els Diputats Joan Herrera (Iniciativa els Verds), Esperanza Esteve (PSC) i el Senador Josep Maria Esquerda (ERC), sempre actuant com a anfitrió el Diputat Josep Maldonado (C i U). En aquest dinar de treball, es van plantejar les dues opcions de Trobada Mundial per què poguéssin reflexionar i votin en consequència.

A la tarda, després de presenciar des de la tribuna d’invitats l’inici de la sessió del Congres, vàrem poder comentar amb el President del Congres, Manuel Marín (PSOE) i aficionado del Atlético de Madrid, les anècdotes del present Campeonat de Lliga; a la tertulia es va afagir la Diputada Alicia Sánchez (PPC), tambié els Diputats Juan Antonio Labordeta (PAR), Aitor Esteban (PNV) i Jordi Vilajoana i Rovira (CiU).La anécdota va sortir amb el Diputat Iñaki Anasagastí (PNV) que va confesar tenir un fill culé resident a Norteamèrica.

També va signar el Llibre el Ministre de Justícia, Juan F. López Aguilar.
La Bandera del Barça que està representada, està signada per les Penyes del Vallés a la visita a les obres del Fòrum 2004 i que sempre acompanya a tots els actes relacionats amb aquest esperit.
El llibre Solidari preten reunir les firmes del màxim número de Socis i simpatitzants blaugranes de tot el món, per a reafirmar que l’esport és amistad i també unió d’interessos, a voltes contraris.